Çocuklarımız mevzubahis olduğunda; onlarla ilgili her konuda hazırlıklı olmak istiyoruz. İlk adımları, ilk kelimeleri, ilk aşkları… Kızlarımızın “ilk regl” deneyimi de bu ilkler zincirinde çok özel bir yere sahip oluyor. Kendi kötü tecrübelerimizi, utandığımız anları, korkularımızı, rahatsızlık hissimizi kız çocuklarımız yaşamasın istiyoruz. Bu yüzden de hem zihinsel hem fiziksel olarak onları “ilk regl”e hazırlamak istiyoruz.
Ergenlik sürecinin başlangıcı için kesin bir tarih veya kesin bir semptom söylemek zor. Ergenlik öncesinde ve ergenlik sırasında ortaya çıkan semptomlar kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Ergenliğe girişi hormonal, çevresel ve genetik faktörler etkileyebiliyor. 9-16 yaş arasında başlayan ergenlik normal sayılmakla birlikte daha erken veya daha geç girilen ergenlikte bir uzman fikri almakta fayda var.
Bedensel Değişiklikler: Ergenlik döneminin en belirgin işareti vücutta meydana gelen değişikliklerdir, diyebiliriz. Kızlarımız; göğüslerde büyüme, vücut yağlarında artış ve kalça genişlemesi gibi belirtiler gösterebilirler.
Hormonal Değişiklikler: Ergenlik öncesinde ve ergenlik döneminde hormonların da etkisiyle kızlarımızın ciltleri daha yağlı hale gelebilir, sivilce ve akne problemleri artabilir. Ayrıca, duygusal dalgalanmalar ve ani öfke patlamaları gibi ruh hali değişiklikleri ile de karşılaşabiliriz.
Büyüme Hızı: Ergenlikten hemen önce, hızlı boy artışı yaşanabilir. Kıyafetleri aniden dar gelmeye başlayabilir.
Vücut Kokusu Değişiklikleri: Ergenlikle birlikte ter bezleri daha aktif hale gelir ve vücut kokusu değişebilir. Bu süreçte kişisel hijyen konusuna önem vermek ve kızlarımıza bunu öğretmek çok önemli.
Bu değişiklikler bize “Hemen yarın kızın regl olacak.” demese de, regl olmasına az kaldığını açık ve net bir şekilde söylüyor. Regl her kadının, her ay yaşadığı son derece normal bir durum olsa da gerek toplumsal, gerek hormonal, gerekse psikolojik etkenlerden kızlarımız bu sürece hazır olamayabiliyor. Hatta bazen biz bile küçük kızımızın bu kadar çabuk büyümüş olmasına adapte olamayabiliyoruz. Burada bize düşen görev kızımıza regl olmanın ne kadar doğal, ne kadar sağlıklı bir durum olduğunu onun yaş grubuna uygun olacak şekilde anlatmak. Korkulacak, utanılacak bir şey olmadığını açıkça ifade etmek. Regl ağrılarından, PMS’ten, duygusal gelgitlerden bahsetmek. Aklına gelen her soruyu özgürce sorabilmesini sağlamak ve sabırla cevap vermek. Unutmamalıyız ki; bir kız çocuğunun ilk regl anısı ebeveyninden gördüğü destek ile çok keyifli hatta heyecanlı bir anıya dönüşebilir.
Kızımız büyüdü, değişti, gelişti ve en sonunda ilk kez regl oldu. Öncelikle hayatında önemli bir yere sahip olacak bu günü güzel hatırlamasını sağlayabiliriz. Nasıl hissettiğini, ağrısı olup olmadığını, kanamasının şiddetini, rengini gayet normal bir şekilde konuşup tartışabilmeliyiz. Ve tabii, kızımız için en rahat, en sağlıklı, en güvenli menstrüel ürünleri sağlamayız. Bunun için Peddon Regl Külotları sizinle!
Kızınıza; iç çamaşırı gibi giyip çıkacağı Peddon Regl Külodu hediye ederek rahat ve güvenli bir regl deneyimi sunabilirsiniz. 8 saate kadar tam koruma sağlayan Peddon; birbirinden kullanışlı modelleri ile kızınızın vazgeçilmezi olacak.
Siz de:
“Aman kızım pedini değiştirdi mi?”
“Okulunun tuvaleti yeterince temiz miydi?”
“Yanına fazladan ped almış mıydı?” gibi soruları hayatınızdan çıkarabilirsiniz.