Regl Kanının Renkleri ve Anlamları

Regl Kanının Renkleri ve Anlamları

Bir regl döneminde regl kanımızı; parlak kırmızı, koyu kırmızı, pembe gibi birden fazla renkte görüyor olabiliriz. Bu çok normal olabileceği gibi bazen bazı hastalık ve/veya enfeksiyonların da habercisi olabiliyor. Gelin bu renklerin anlamlarına birlikte bakalım. 


Parlak Kırmızı



Parlak kırmızı kanla genelde reglin yoğun olduğu günlerde karşılaşırız. Rahimde beklemeyen ve tüm şiddetiyle akan kan oksitlenmeye fırsat bulamaz ve parlak kırmızı renkle kendini gösterir. Reglin son günlerine doğru ise bu renk koyulaşır, daha koyu kırmızımsı hatta bazen siyaha çalan bir renge dönüşür. Bu sebeple parlak kırmızı regl kanı genelde sağlıklı regl kanaması olarak nitelendirilir. 


Koyu Kırmızı



Koyu kırmızı kanla ile genelde reglin son günlerinde karşılaşırız. Bunun sebebi; regl kanının rahimde daha uzun süre beklemesi ve oksitlenmesidir. Ancak; koyu kırmızı, kahverengimsi kanla implantasyon döneminde de karşılaşabiliriz. İmplantasyon kanaması kısaca, hamilelik döneminde yaşanan kanamadır. Döllenmiş yumurta rahmin iç yüzeyine (endometrium) yerleştikten sonra, bazen hafif bir kanama veya lekelenmeye sebebiyet verebilir. Regl dönemi dışında karşılaşılan koyu kırmızı kanama hamilelik habercisi olabilir. 


Pembe



Pembe kan birçok farklı sebeple karşımıza çıkabiliyor. Hafif regl dönemi geçiren kadınlarda regl kanı pembe olabileceği gibi östrojen seviyesindeki düşüş de pembe regl kanına sebep olabiliyor. Ayrıca regl kanına servikal sıvının karışması da kanın pembeleşmesine yol açabilir. Senin regl kanının pembe olma sebebini öğrenmek içinse bir uzmana danışabilirsin. 


Turuncu



Turuncu kan, pembe kanda olduğu gibi regl kanına servikal sıvının karışmasıyla meydana gelmiş olabilir. Ancak çeşitli vajinal enfeksiyonlar da turuncu regl kanına sebep olabiliyor. Özellikle; vajina içindeki mikroorganizmaların dengesizliği sonucu oluşan vajinal enfeksiyon vajinoz veya Trichomonas vaginalis adlı bir parazitin neden olduğu, cinsel yolla bulaşan trikomonyaz enfeksiyonu turuncu regl kanamasına neden olabilir. Bu yüzden turuncu regl kanı ile karşılaşınca her ihtimale karşı bir uzmana danışmak en sağlıklısı!


Gri



Gri regl kanı ise maalesef direkt olarak vajinal hastalıklarla (enfeksiyon gibi) ilişkilendirilmektedir. Eğer regl döneminde grimsi bir kanama ile karşılaştıysan vakit kaybetmeden bir uzmana görünmende fayda var. 


Belirtmekte fayda var ki; reglin süresi, yoğunluğu, rengi her kadında farklı olabilir ve bu durum her zaman kötüye işaret değildir. Ancak sağlığımıza gerekli değeri vermeliyiz. Bu yüzden sadece olağan dışı bir durumla karşılaştığımızda değil; belirli periyotlarda (6 ay) bir uzmana görünmek çok önemli. 


Sağlığını en az senin kadar düşünüyoruz!


Peddon olarak sağlığın bizim için çok kıymetli. Bu yüzden Peddon Regl Külotları regl döneminde seninle! Peddon Regl Külodu; 4 katmanlı özel kumaşı sayesinde sızdırmaz, tam koruma sağlar ve cildini rahatsız etmez. Nefes alabilen bambu kumaşı sayesinde koku oluşmamasına yardımcı olur. Vulvana hak ettiği ürünü ver; daha rahat, daha özgür ve daha güvenli bir regl deneyimi için hemen satın al!