Yaz Sıcağında Regl Olmak Kabusa Dönüşmesin!

Yaz Sıcağında Regl Olmak Kabusa Dönüşmesin!

Yaz sıcağında regl olmak bizi ziyadesiyle yoruyor, farkındayız. Hatta çoğu zaman “Yazın regl olacağıma kışın ayda iki kez regl olsam ne olur ki?” diye düşünüyoruz. Maalesef; regl dönemi kredi çekip sonra ödeyebileceğimiz bir dönem değil. 


Peki, bu sıcaklarda nefes bile zor alırken huzurlu bir regl dönemi nasıl geçirebiliriz? 

İşte hepimiz için kolay uygulanabilir 6 tavsiye: 


1. Bol bol duş almak


Bol bol duş alarak hem terimizden kurtulup hem de karın kaslarımızı gevşetebiliriz. Suyun rahatlatıcı etkisi ve güzel kokulu duş jellerimiz bize kendimizi iyi hissettirecek. 


2. Tatlı krizlerimizde sağlıklı ve soğuk tatlılar tercih etmek


Ne kadar uğraşırsak uğraşalım regl döneminde tatlı krizi geçirmek, su bulmuş bir çöl bedevisi gibi tatlıya saldırmak kaçınılmaz olabiliyor. Yılın her dönemi fazla kalorileriyle bizi üzen çikolata, yazın bir de ağırlık yapan yüzünü gösteriyor. O yüzden gönül rahatlığıyla tüketeceğimiz ballı/ pekmezli/ tahinli soğuk yulaf lapaları bize iyi gelecek. Laktoz intoleransınız varsa bitkisel sütlere de bir şans verebilirsiniz. 


3. Bol bol sıvı almak


“Bu sıcakta bol sıvı almaktan başka ne yapabiliriz ki?” dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız, ama bol sıvı almak regl şişkinliğimizi atmaya da yardımcı oluyor. Yazın şişkinlik daha da bir çekilmez olduğu için hatırlatmak istedik. 


4. Ice Latte’ye ara vermek


Ice Latte işin şakası tabii.. Ama kafein regl sancılarımızı arttırabiliyor. Yaz sıcağında bir de karın ağrısı çekmemek için reglken kafeinle araya biraz mesafe koyabiliriz. 


5. Rahat kıyafetler tercih etmek


Reglin doğası gereği kendimizi bu dönemde rahatsız hissedebiliyoruz. Bir de bizi rahatsız edecek kıyafetler/ iç çamaşırları tercih ederek bu rahatsızlığı arttırmanın bir anlamı yok. Hijyenik pedlerin de yazın hiç olmadığı kadar rahatsız edici olduğunu biliyoruz. Bu yüzden de iç çamaşırı rahatlığında, nefes alabilir kumaştan yapılan Peddon Regl Külodunu öneriyoruz. Peddon’u giyip çıkıp regl olduğunuzu unutabilirsiniz. 


6. Egzersiz yapmak


Egzersiz yapmak kan dolaşımımızı artırır, endorfin salınımını destekler ve ruh halimizi düzenler. E daha ne isteriz? Bu sıcakta yapılacak en güzel egzersiz de tabii ki: yüzmek! Pedkini Regl Bikinisiyle dilediğiniz gibi yüzüp hem egzersiz yapabilir hem de serinleyebilirsiniz. Su itici özel dış kumaşı ile deniz suyunu iterken, süper emici iç kumaşıyla regl kanınızı tamamen emecektir. Sızıntı yok, %100 özgürlük var! 


Yazın regl olmaktan kurtulmak imkansız ama bu dönemi rahat geçirmek bizim elimizde! Peddon size en rahat, en temiz, en güvenli regl sürecini sunuyor! Yoksa hala denemediniz mi?