Regl Sivilcesi Neden Olur? Nasıl Geçer?

Regl Sivilcesi Neden Olur? Nasıl Geçer?

Regl olmanın genel geçer zorluklarından biri de hiç şüphesiz regl döneminde çıkan sivilceler… Her ay aynada bize göz kırpan bu sivilcelere “Bir sen eksiktin, sen de geldin tam oldun!” diyoruz. Hatta regl sivilceleri o kadar hayatımızın içinde ki nur topu gibi sivilcemizi gören arkadaşımız “Regl mi oldun?” diye soruyor; biz “Yok daha değil.” demeye kalmadan kanamaya başlıyoruz. Ne tatlı bir haberci değil mi? :( 


Peki bu regl sivilceleri neden oluşuyor? 

Tabii ki, biz kadınların olmazsa olmaz iki hormonu “östrojen ve progesteron” regl sivilcesi oluşumunda büyük rol oynuyor. 

Adet döngümüzün belirli aşamalarında, özellikle yumurtlamadan sonra, östrojen seviyemiz düşerken progesteron seviyemiz yükselir. Östrojen cildin sağlıklı görünmesine yardımcı olurken, progesteronun artması ciltte yağ (sebum) üretimini artırabilir. Bu yağlar, gözenekleri tıkayarak sivilcelerin oluşmasına zemin hazırlar. Ah be progesteron… 


Regl Döngüsü
Regl Döngüsü

Tüm suçu progesterona atabilir miyiz? 

Hayır! Genelde regl döneminde kendimizi daha stresli hissederiz. Artan stres seviyesi de sivilce oluşumunun ekmeğine yağ sürer. Hele bir de beslenmemize dikkat etmeyip kendimizi abur cuburun kollarında bulduysak… 


Regl Sivilceleri Sadece Yüzde Mi Çıkar?

Buna da cevabımız “Hayır!”. Çoğu kadın için pütür pütür olan popo da regl döneminin en güzel (!) habercilerinden. Popomuzda çıkan sivilcelerin sebebi yüzümüzde çıkan sivilcelerle paralellik gösterse de regl dönemindeki popo sivilcelerine iç çamaşırı tercihi ve hijyenik ped kullanımı neden olabiliyor. Popomuzu çok sıkan ve hava almayan iç çamaşırları terlemeyi arttırarak sivilce oluşumuna zemin hazırlıyor. Aynı şekilde cildin hava almasını engelleyen hijyenik pedler sivilce oluşumunu hızlandırırken bir yandan da cildimizi tahriş edebiliyor. 

Peddon Regl Külodu yüzümüzde çıkan sivilcelere çözüm olmasa da popomuzda çıkan sivilceleri önlemek için güzel bir tercih olabilir. Hava alabilen ve cildi rahatsız etmeyen kumaşı sayesinde popomuz için yapabileceğin en güzel şeylerden biri Peddon Regl Külodu kullanmak!  


Regl Sivilceleri Nasıl Geçer? 

Öncelikle hatırlatma fayda var ki; çoğu kadının regl dönemi sona erdiğinde sivilceler kendiliğinden geçer. Ancak yine de hem bu dönemi daha rahat geçirmek hem de regl dönemi boyunca daha az sivilceyle boğuşmak için birkaç önerimiz var! 

  • Düzenli Cilt Bakımı Yapmak

Cildimizi her gün nazikçe temizlemek, gözeneklerin tıkanmasını önleyebilir. Hafif bir yüz temizleyici kullanmak iyi bir tercih olacaktır. 

  • Cildimizi Nemlendirmek

Cildinizi nemlendirmek, yağ üretimini dengede tutmaya yardımcı olabilir. Yağ içermeyen bir nemlendirici kullanmak bize iyi gelecektir. 

  • Beslenmemize Dikkat Etmek

Regl döneminde (aslında her dönemde) yüksek şekerli ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak cildimiz üzerinde olumlu bir etki yaratabilir.

  • Stresten Kaçınmak

Demesi kolay yapması zor maddelerden biri olarak: stresten kaçınmak. Mümkünse stresimizi azaltalım. Yoga, meditasyon veya yürüyüş gibi rahatlatıcı aktiviteler bu konuda yardımcı olabilir.

  • Dokunmamaya Çalışmak

Sivilcelere dokunmak veya sıkmak, enfeksiyon riskini artırabilir ve iz bırakabilir. Buna direnmeye çalışalım.

  • Su İçmek

Yeterince su içmek, cildimizi temiz ve sağlıklı tutmaya yardımcı olabilir.

  • Profesyonel Yardım Almak

Eğer sivilcelerimiz yönetilemez hale gelirse, bir dermatolog veya cilt bakım uzmanı ile görüşmek en iyi seçenek olabilir. Onlar bizim için en uygun tedavi yöntemini belirleyecektir.


Peddon Regl Külodu
Peddon Regl Külodu

Sivilcenin ne kadar rahatsız edici olduğunu biliyoruz ama unutma ki sen her halinle çok güzelsin. Regl olduğunda asılan suratınla da yüzünde çıkan sivilcenle de çok güzelsin! Peddon olara regl döneminde hak ettiğimiz rahatlıktaki ürünleri seninle buluşturuyoruz. Peddon Regl Külodu, hava alabilen ve cildi rahatsız etmeyen kumaşı ile koku oluşumunu engeller. İçinde bulunan 4 katlı ped katmanı ise sızıntılara karşı 8 saate kadar tam koruma sağlar. Peddon ile “En güzel günüm her günüm!” demek için hemen satın al!