Regl Döneminde Neden Libidomuz Artar?

Regl Döneminde Neden Libidomuz Artar?

Her kadın menstrüel döngüsünü farklı semptomlarla deneyimlese de birçok kadın regl döneminde artan libidoyla karşılaşıyor. Sen de reglken aniden artan cinsel isteğine şaşırıyorsan bu yazımız tam sana göre. 


Öncelikle Menstrüel Döngümüze Göz Atalım


Çoğunlukla 28 gün süren menstrüel döngüde hormon dengemiz sürekli değişiyor. Bu değişiklikler de cinsel isteğimize doğrudan etki ediyor. Yapılan araştırmalara göre biz kadınlar en çok ovülasyon (yumurtlama) döneminde istekli olup yine en çok bu dönemde cinsel ilişkiden zevk alıyoruz. Neslimizi devam ettirme arzumuzun cinsel isteğimize yansıması pek de şaşırtıcı değil! 


Regl Dönemindeki Hormonal Değişiklikler



Regl olmadan hemen önce hem progesteron hem de östrojen hormonumuz düşüşe geçer. Bu süreçte kendimizi daha gergin, huzursuz, endişeli ve duygusal hissetmemiz oldukça normaldir. Hatta bazılarımız regl öncesi dönemi semptomlarını fazlasıyla şiddetli yaşayabilir. (Bknz. PMS) Regl (adet) kanamamız başladığında ise östrojen hormonumuz artmaya ve progesteron hormonumuz azalmaya başlar. Kendimizi daha sakin ve rahatlamış hissetmeye başlarız. Ayrıca regl krampları ve ağrıları oksitosin (sevgi) hormonu ihtiyacımızı arttırabilir. Bu da fiziksel temas isteğimizi dolaylı olarak da cinsel isteğimizi arttırabilir. 


Regl Döneminde Seks Yapmak



Artmış libidomuzu, vajinadaki kan akışının hızlanması ile hassaslaşan vajinamızı göz önünde bulundurursak regl döneminde seks yapmanın oldukça keyifli olabileceğini söyleyebiliriz. 

Daha önce Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Elifnur Biçer ile hazırlamış olduğumuz blog yazımız Regl Döneminde Seks yazımıza göz atman reglken seks yapmak hakkındaki tüm sorularını cevaplayacaktır. 

Ancak bu yazımızda da belirtmekte fayda var ki reglken seks yapmanın bilimsel olarak hiçbir zararı bulunmamaktadır. Regl kanı kirli değildir. Eğer cinsel birleşme esnasında oluşacak kan lekesinden sen ve partnerin rahatsız olmuyorsa regl seksi ertelemek için bir sebep değil! 


Reglken de Kendini Seksi Hisset!



Altımızı bezler gibi ped takmamız, rahatsız edici tampon takıp çıkarma anları ve tamponun vajinamızdan sarkan ipi… Bunlar tabii ki kendimizi seksi hissetmemizin önüne geçebiliyor. Ancak Peddon Regl Külodu bu konuya da bir “Dur!” diyor! Reglken de seksi hissetmek mümkün! Birbirinden güzel Peddon Regl Külodu modelleri ile hem hiç deneyimlemediğin kadar rahat bir regl dönemi geçirebilir hem de kendini her zamanki gibi seksi hissedebilirsin! Ayrıca 8 saat tam koruması Peddon Regl Külodu; partnerinle uyurken yatağa bulaşacak kandan korkmanı da engelliyor.